Фейс-фітнес, або як виглядати молодше без пластики

10 січ.
2018

На початку XX століття німецький пластичний хірург Рейнхольд Бенц винайшов спеціальну гімнастику для обличчя, яка повинна була допомогти жінкам зберегти привабливість і продовжити молодість, не вдаючись до пластичних операцій і "уколів краси". Ідея не прижилася, хоча дійсно працювала, і вичікувала свого зоряного часу кілька десятиліть, поки відомий американський бодібілдер Джек Лаланн в кінці 80-х років минулого століття не створив власну програму, де підтягнуті красуні з високими зачісками і в яскравих лосинах розповідали і показували фітнес-вправи для тіла, а також спеціальну гімнастику для обличчя.

На пострадянському просторі фейс-фітнес з'явився лише на початку нульових, тільки наші крсуні скептично поставилися до новаторської ідеї, думаючи, що їх просто обманюють, і що тільки пластика і уколи можуть боротися із зморшками. До того ж думка про те, що потрібно зайвий раз доторкатися до обличчя, боязнь розтягувань і ще більшого провисання шкіри відлякувала. Згадали про методику фейс-фітнесу відносно недавно, оскільки нині в моді все натуральне, справжне і природне. Мінімум втручань - максимум своїх сил!

Що таке фейс-фітнес?

Якщо розібрати слово за складом, то виходить, що це фітнес для обличчя, що включає в себе спеціальні вправи. З його допомогою можна позбутися від мімічних зморшок, попередити передчасне старіння, відновити колишню пружність, тонус і еластичність шкіри, позбутися від мішків під очима і набряклості. Комплекс вправ для фейс-фітнесу підбирається індивідуально - бажано, щоб це робив косметолог, також можна підібрати працюючу методику й за допомогою інтернету, яку зможе виконувати будь-яка дівчина в комфортній домашній обстановці перед переглядом улюбленого серіалу. Такий масаж допомагає знімати спазми і шкірні заломи, максимально розслабляючи м'язи, тим самим розгладжуючи зморшки.

До речі, в салонах краси та центрах естетичної медицини вам можуть запропонувати послугу масажу обличчя, який також спрямований на омолодження шкіри, відновлення тургору, пружності, еластичності і тонусу. Деякі з масажів, як, наприклад, ліфтинговий або ложкових, прирівнюються до альтернативи підтяжки обличчя, контурної пластики і пластичних операцій.

Фейс-фітнес покращує обмін речовин в клітинах і тканинах шкіри, покращує кровопостачання і лімфодренаж, сприяє поліпшенню кольору, зовнішнього вигляду і якості шкіри. Часто після такої гімнастики жінки відзначають, що їх шкіра не просто стала гладшою та еластичнішою, але що зникли висипання, запалення і пігментні плями, з якими не справлялися ні пілінги, ні чистки, ні народна медицина.

Тільки не варто думати, що фейс-фітнес = 100% гарантія від зморшок в старості і що в 60 ваша шкіра при щоденних заняттях буде виглядати як попка у немовляти. Ні, звичайно ж, такого не станеться - будемо дивитися на життя тверезо і не станемо тішитися порожніми, міфічними надіями.

Вправи для фейс-фітнесу

Кожен день м'язи обличчя знаходяться в русі: вони скорочуються, коли ми хмуримося, кривляються, дивуємося, сердимося, сміємося - в загальному, висловлюємо хоч якусь емоцію. Тільки проблема в тому, що в цих випадках м'язи працюють нерівномірно, навантаження йде тільки на одні і ті ж місця, в той час як інші частини обличчя залишаються недоторканими. Як результат - сильне перенапруження одних м'язів і надмірне розслаблення інших, що в сукупності викликає зморшки в місцях спазму. Вправи для фейс-фітнесу спрямовані якраз на те, щоб збалансувати розслаблення і напруження м'язів, перешкоджаючи утворенню спазмів і заломів.

Зауважте: фітнес для обличчя не повинен викликати ніяких хворобливих відчуттів, що б там хто не говорив. Біль здатна завдати значної шкоди судинам, посилити чутливість шкіри і її сприйнятливість. До речі, саме тому є жінки, які постраждали від фейс-фітнесу і тепер ні в якому разі нікому не радять його робити.

Кожну вправу рекомендовано виконувати перед дзеркалом, зосередившись на своїх відчуттях, але коли ви освоїте ази, тренування можна виконувати, приймаючи ванну або сидячи перед телевізором.

Насамперед слід гарненько розігріти м'язи і шкіру голови. Це проста вправа, що виконується або грубим масажним гребінцем з товстими закругленими зубчиками, або пальцями. Злегка надавлюючими рухами подушечками пальців розчісуйте шкіру голови від чола до потилиці. Це забезпечує приплив поживних речовин і розігріває шкіру, готуючи її до подальших вправ.

Покладіть руки на лоб, пальцями зафіксуйте шкіру й постарайтеся наморщити лоб. У вас це, може, і вийде, але з працею: пальці заважають, утримуючи шкіру на місці. Завдяки опору м'язи чола зміцнюються, а шкіра потихеньку розгладжується. Вправу необхідно виконати близько 20 раз по 15 секунд.

Щоб позбутися зморшок навколо очей

Покладіть вказівний і середній пальці на зовнішні куточки очей. Як можна сильніше, але не до болю, притисніть пальці, після чого примружтеся. Ви повинні відчути, як пальці заважають шкірі стиснутися разом з віями. Ця вправа перешкоджає появі «гусячих лапок» і розгладжує їх в разі появи.

Щоб щічки не обвисали і не з'явилялося друге підборіддя

А також для зміцнення каркаса особи, потрібно виконувати наступну вправу: витягніть губи "качечкою" (в загальному, зробіть знаменитий вираз обличчя під назвою duck face, відоме всьому Інста-світу). Щоки при цьому повинні неодмінно втягнутися всередину. Потім широко посміхніться, показавши зуби. Чергуйте вправи не менш 20 разів.

Ефект ліфтингу

Забезпечить вправа, яка називається «відривання волосся». Ближче до коріння беріть великі пасма волосся, акуратно потягуючи їх вгору, потім рухайте в сторони. Таким чином опрацюєте всю голову, намагаючись укластися в одну хвилину. Особливо ефективно ця вправа під час прийому душу, оскільки відбувається повне розслаблення шкіри і м'язів голови.

Для легкого збільшення і кращого кровопостачання губ з метою їх зволоження

Підійде вправу «ковпачок». Невелику пробку або ковпачок вставте в розслаблені губи, при цьому зуби повинні бути зімкнуті, але не стиснуті (і не зубами потрібно утримувати ковпачок - він тільки в губах). Тримати пробку рекомендується близько 30-60 хвилин.

Джерело: Рамблер

Читайте також:
5 дивних, але ефективних фітнес-порад
5 правил ідеального тіла від фітнес-тренера