У Кропивницькому почали створювати спортивну мапу міста

27 вер.
2017

Спортивний оглядач «Гречки», директор комплексної ДЮСШ №3 Євген Савранський взявся за створення спортивної мапи Кропивницького.

Про збір інформації та формування бази даних спортивних установ, організацій, клубів він оголосив 27 вересня на прес-конференції разом зі співорганізатором проекту - керівником обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олександром Кузьміним.

Журналістам, які зібралися на прес-конференції, присвяченій реалізації проекту «Спортивна мапа Кропивницького», обидва спікери розповіли про ідею виникнення, мету, зміст, шляхи та терміни реалізації.

Як зауважив Євген, планується створити електронний інформаційний довідник на мапі пошукової системи google з геолокаціями усіх місць, де у Кропивницькому можна займатися спортом, фізичною культурою та активним відпочинком.

«Оскільки я понад 12 років працюю в спортивній сфері, до мене часто звертаються знайомі, які хочуть віддати свою дитину в ту чи іншу спортивну секцію, чи самі хочуть тренуватися, але не знають з ким зв’язатися, куди підійти? Ця мапа вирішить цю проблему. Вона стане помічником будь-кому, хто забажає займатися тим чи іншим видом спорту, фізичною культурою, активним відпочинком, - каже Євген Савранський. - Зайшовши на мапу, можна буде подивитися всі позначки і на кожній будуть дані про те яка секція там діє, отримати контактні дані установи, тренера».

Голова обласного відділення НОК Олександр Кузьмін зауважив на важливості цього проекту, адже більшість молоді зараз масово користується інтернетом і саме такий спосіб донесення інформації до неї є ефективним:

«Євген є членом обласного відділення Національного олімпійського комітету. Ми вже реалізовували раніше один проект зі створення спортивного клубу в місті. Коли він мені розповів про свою ідею створити спортивну мапу міста, я одразу нею зацікавився, адже треба рухатися в ногу з часом. Це сучасний підхід, який сприятиме залученню дітей та й дорослих до відвідування спортивних залів. Він - представник молодого покоління, тому мислить по-сучасному. Впевнений, ми зробимо важливий і потрібний продукт. Розраховую,що в майбутньому з нас братимуть приклад інші регіони України», - сказав Олександр Васильович.

За його словами очолювана ним організація знайде можливості регулярно підтримувати цей проект, адже ресурс буде постійно діючою інформаційною платформою, яку треба буде оновлювати, доповнювати...

Як зазначив Євген Савранський, акцент робився саме на соціальності проекту, щоб залучити якомога більшу кількість клубів, установ, організацій і окремо - засобів масової інформації. Його вже підтримали 15 місцевих інформаційний інтернет-ресурсів, які безкоштовно розмістять банера з гіперпосиланням на гугл-мапу Кропивницького зі внесеними на ній місцезнаходженням усіх місць занять. Кілька газет теж долучаться до проекту. Але це не межа і якщо будуть ще бажаючі – організатори радо працюватимуть із усіма!

Відсьогодні і до кінця жовтня наш спортивний оглядач закликав надсилати інформацію на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. усіх, хто хоче, щоб їхня секція чи клуб були внесені на спортивну мапу. Потім до кінця листопада проводитиметься вся технічна робота і наприкінці листопада - початку грудня відбудеться офіційна презентація спортивної мапи Кропивницького.

На сьогодні в нашому місті діє вісім дитячо-юнацьких спортивних шкіл і 36 офіційних спортивних клубів. Керівник НОК області Олександр Кузьмін розраховує , що мапа буде максимально наповненою інформацією про ці організації та іншими клубами, які займаються фізкультурно-спортивною роботою.
Організатори розраховують, що наслідком роботи спортивної мапи стане широке залучення городян до занять фізичною культурою та спортом, сприятиме підвищенню рівня здоров’я населення, пошуку та ефективному відбору талановитих спортсменів, стане незамінним інтернет-довідником.

Джерело: Гречка

Читайте також:

В Україні набирає чинності закон про національні види спорту

На базі двох вишів запрацювала магістерська програма "Спортивна журналістика"