Як займатися спортом у спекотну пору року: п'ять порад

Tweet
30 черв.
2017

Спекотного літа багато людей перестає відвідувати спортзал або бігати на стадіоні, віддаючи перевагу пляжному релаксу або вечірній романтиці на літніх терасах ресторанів.

Звісно, влітку хочеться розслабитися і ви можете собі це дозволити. Але забувати про спорт і активний спосіб життя все-таки не варто.

Як би вам не було ліньки йти на тренування, коли на вулиці спекотно, для красивої фігури і здорового фізичного і психічного стану зробити це потрібно. Портал PureWow ділиться п'ятьма порадами про те, як полегшити заняття спортом у спекотну пору року.

1. Перед тренуванням приймайте холодний душ.

Прохолодний душ трохи знизить температуру тіла, яка буде зростати під час тренування. Це захистить організм від перегріву. Вирушаючи на вуличне тренування, можна також намочити волосся.

2. Одягайте вільний і світлий тренувальний одяг.

На літнє тренування потрібно надягати одяг, що "дихає". Також краще зупиняти вибір на білому або світлому одязі, оскільки чорний колір приваблює сонце.

3. Використовуйте сонцезахисний крем.

Влітку навіть у похмурі і туманні дні сонячні промені діють дуже сильно. Щоб не згоріти на сонці, використовуйте спрей або крем з SPF 30 або вище. Але разом з тим обирайте досить легкий крем, який не буде закупорювати пори, коли під час тренування ви рясно пітнітимете.

4. Пийте вранці чисту природну воду.

Чим вам спекотніше, тим сильніше ви пітнієте. Спекотного літнього дня пити воду безпосередньо до, під час і після тренування буде недостатньо. Починайте зі склянки води кожен ранок. Якщо ви знаєте, що сьогодні вам доведеться тренуватися, пийте по 500-700 мл води кожні кілька годин.

5. Не перепрацьовуйте. Скорочуйте звичний час тренувань.

Якщо зазвичай ви бігаєте 5 км, влітку бігайте по 2-3. Температура повітря дає додаткове навантаження на організм, і якщо ваші заняття будуть занадто інтенсивними, тренування може піти не на користь.

Джерело: HB Style

Читайте також: 

Схуднути швидко - це реально. П'ять напоїв, які допоможуть зігнати вагу

Чому найкраще худнути влітку: Топ-3 мотиваційних причин