Схуднути швидко - це реально. П'ять напоїв, які допоможуть зігнати вагу

Tweet
20 черв.
2017

Чим менше ви спите - тим більше їсте. Це золоте правило знають всі провідні дієтологи світу.

Як відомо, організм відновлюється за допомогою сну та їжі. Коли ви проводите недостатньо часу в обіймах Морфея, рука мимоволі тягнеться до холодильника - поповнити рівень енергії за рахунок збільшення споживаних калорій.

Крім того, недосип призводить до гормонального дисбалансу, проблем з рівнем інсуліну і цукру в крові. За словами професора медичного центру Ленгон при Нью-Йоркському університеті Бріджит Мерфі, все це незмінно призводить до переїдання і накопичення зайвої ваги.

Не секрет, що пізні перекушування погано впливають на якість сну. Однак не всім відомо, що те ж стосується і напоїв, які ви вживаєте перед тим, як відправитися у ліжко.

У той час як кофеїн і напої з високим вмістом цукру можуть забезпечити вам безсонну ніч, деякі інші - навпаки, допоможуть не лише солодко спати, а й нарощувати м'язи і спалювати калорії уві сні!

Молоко

У складі цього корисного продукту є триптофан і кальцій, які допомагають міцніше спати. А ще журнал Medicine and Science in Sports and Exercise нещодавно опублікував дані останніх досліджень, які показали, що, завдяки повільному засвоєнню, молочний білок казеїн допомагає будувати м'язові волокна всю ніч. Стакан холодного або теплого молока перед сном прискорить метаболізм і допоможе розтопити кілограми.

Виноградний сік

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Cell Reports, виділення інсуліну в нічний час допомагає регулювати циркадні ритми тіла - так званий "біологічний годинник" організму. Інсулін у кров викидається після вживання простих вуглеводів - наприклад, фруктового соку. Найкраще для цього підійде виноградний сік, адже вчені встановили, що в цій ягоді міститься ресвератрол - це потужний антиоксидант, який перетворює білу жирову тканину на буру, яка легше спалюється. Зверніть увагу, що користь принесе лише 100-відсотковий виноградний сік. Що стосується вина, то воно теж багате на ресвератрол. Однак пити алкогольні напої перед сном - небажано. Вчені Мельнбурнского університету проаналізували мозкові хвилі людей, які вживали на ніч алкоголь. Результати показали, що любителі спиртного всю ніч ніби отримують маленькі удари струму, що порушує глибокий сон.

Ромашковий чай

Цей трав'яний напій підвищує рівень гліцину в організмі - це нейромедіатор, який діє як натуральне заспокійливе. Навіть у гарячому вигляді ромашковий чай призводить до охолоджуючого ефекту - організм сам знижує температуру тіла, що сприяє швидкому засипанню. А ще ромашка контролює глюкозу в крові і допомагає розстатися із зайвими кілограмами. При цьому дуже важливо обрати саме трав'яний чай без кофеїну.

Кефір

Цей пробіотичний напій із кислого молока підвищує рівень здорових бактерій в організмі, сприяючи травленню і більш ефективному засвоєнню вітамінів і мінералів з їжі. Журнал Спортивної медицини зарахував кефір до напоїв, які покращують сон і допомагають ефективніше займатися спортом. 

Коктейлі з соєвим протеїном

Як і в молоці, у сої міститься амінокислота триптофан. Вона сприяє виробленню гормону сну - мелатоніну. А ще триптофан знижує рівень кортизолу, надлишок якого провокує появу жиру в області живота. Найкращий компаньйон для соєвого протеїнового коктейлю - грецький йогурт. Він "нагодує" м'язи білком казеїном для відновлення після тренування.

!!! Якщо ви дійсно хочете скинути зайву вагу, то крім правильного харчування та хорошого режиму сну, також потрібні регулярні заняття спортом.

Джерело: Znaj.ua

Читайте також: 

Заняття спортом на порожній шлунок допомагають худнути

Чому найкраще худнути влітку: Топ-3 мотиваційних причин